Met deze risotto met wortel en saffraan zet je een lekker zomers gerecht op tafel. Risotto wordt in de Italiaanse keuken in kleine porties, als tussengerecht, geserveerd. Met een lekkere groene salade eet je deze risotto als hoofdgerecht. En heb je toevallig een snelkookpan in huis lees dan voordat je begint de tip want daarmee zet je supersnel en zonder poespas een perfecte risotto op tafel!

Hoofdgerecht voor 2 personen

¾ bos worteltjes
5 saffraandraadjes
30 g boter
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
160 g risottorijst (Arboria of Carnaroli)
½ dl droge witte wijn
± 600 ml hete tuinkruidenbouillon
60 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Maak de bospeen schoon en snijd ze in schuine plakjes. Week de saffraan in 1 el heet water.

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur. Schep de rijst erdoor en bak al omscheppend totdat de korrels glazig zijn.

Voeg het saffraanwater met de draadjes saffraan toe en blus alles af met de wijn. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en breng alles al roerende aan de kook. Voeg als de bouillon geheel is opgenomen opnieuw een 1/3 deel van de bouillon toe en ga zo door totdat alle bouillon opgebruikt is. Schep de wortel erdoor.

Kook de risotto op een laag vuur ± 15 minuten totdat de korrels zacht zijn maar nog wel een ‘bite’ hebben. Schep 40 g van de kaas erdoor en laat de risotto nog 5 minuten staan. Bestrooi de risotto met wortel en saffraan met de rest van de Parmezaanse kaas.

Bereidingstijd: ± 30 minuten

Tip
Perfecte en supersnelle risotto
Heb je een snelkookpan in huis? Gebruik die dan eens om je risotto te maken. Ga te werk zoals in het recept tot het afblussen met de wijn maar doe dit in de snelkookpan. Voeg vervolgens alle bouillon in één keer toe. Sluit de pan en breng hem op stoom. Nog 5 minuten zachtjes op stoom koken en daarna de stoom van de pan af halen. Maak je risotto af zoals beschreven in het recept.