De broccoli die ik gebruik in deze roerbak met kip, paprika en aspergebroccoli werd in het verleden verkocht onder de naam bimi. Nu heet deze groente dus aspergebroccoli en ik kocht hem met een ‘weggooien is zonde’ sticker met 35% korting. Broccoli is een prima ingrediënt voor in een roerbak maar ik kook de groente wel altijd voor in ruim water. Zo voorkom je dat de broccoli te gaar en grauwgroen wordt. De roerbak krijgt een lekkere smaak door toevoeging van yuzu een citrusvruchtje met een subtiele maar aromatische citroensmaak.

Hoofdgerecht voor 2 personen

200 g aspergebroccoli
1 rode paprika
2 el arachide-olie
125 g uien, in dunne boogjes
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
2 cm gemberwortel, geschild en in dunne reepjes
175 g kipdijfilet, in kleine stukjes
135 g soba of andere noedels
3 bosuitjes, in dunne ringetjes, wit en groen apart
1 tl vissaus
2 tl yuzusap
1½ el Japanse sojasaus
2 tl maïzena
sesamolie

Snijd een klein stukje van de steeltjes van de aspergebroccoli. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook en kook de aspergebroccoli 3 minuten. Schep ze uit de pan in een vergiet.

Maak intussen de paprika schoon en snijd hem in dunne repen.

Verhit de olie in een wok en roerbak de ui met de knoflook, de gember en de kip 5 minuten op een halfhoog vuur.

Voeg de paprika en de aspergebroccoli toe en bak ze ± 5 minuten al omscheppend op een hoog vuur mee. Bak de laatste 2 minuten het wit van de bosui mee.

Kook gelijktijdig de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg 150 ml heet water, de vissaus, yuzu en sojasaus aan het groentemengsel toe en breng alles aan de kook.

Roer de maïzena met koud water los. Schuif de roerbak in de wok opzij en roer het maïzenapapje door het vocht. Laat het al omscheppend binden.

Giet de noedels af en doe ze over op een voorverwarmde schaal. Druppel er sesamolie naar smaak over. Schep de inhoud van de wok erop en bestrooi met het bosuigroen.

Serveer de roerbak van kip, paprika en aspergebroccoli in kommen en eet met eetstokjes.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Tip
• In plaats van yuzusap en sojasaus kun je ook 2 eetlepels ponzu gebruiken. Dit is sojasaus die verfijnd is met yuzusap.
• Geen yuzusap in huis, gebruik dan een beetje citroensap en een drupje vloeibare honing.