In deze roerbak met kip, prei en paprika gebruik ik weer lekker veel groenten. De vaste volgers weten het al, wokken is echt mijn ding. Dat komt voor een deel door de Chinese roots van mijn maatje maar ook omdat een maaltijd in een wok bereiden zooo vreselijk eenvoudig is. Moet ik ’s avonds naar een vergadering of bijtijds de deur uit? Dan staat er steevast een wokgerecht op het menu. Ik heb meestal wel wat kleine beetjes groenten in de koelkast liggen dus die maak ik dan ook meteen maar even op.

Hoofdgerecht voor 2 personen

2½ el arachide of wokolie
1 ui, in dunne partjes
1 teen knoflook, gesnipperd
3 cm gemberwortel, fijngesneden
200 g kippendijfilet, in kleine stukjes
1 rode paprika, in stukjes
150 g (udon)noedels
3 preien, in ringen
75 g oesterzwammen
1 el vissaus
2 el sojasaus
2 el fijngesneden koriander
2 tl (zwart) sesamzaad

Verhit de olie in een wok en roerbak de ui met de knoflook en de gember 3 minuten op een halfhoog vuur.

Voeg de kip en de paprika toe en bak ze 3 minuten op een hoog vuur mee.

Kook intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Voeg de prei aan het kipmengsel toe en bak de groenten omscheppend, op een hoog vuur, in ± 5 minuten beetgaar en het vlees gaar.

Bak de oesterzwammen kort mee. Breng de roerbak op smaak met de sojasaus, vissaus en versgemalen peper.

Verdeel de noedels over een schaal en schep de roerbak met kip, prei en paprika erop. Garneer met de koriander en het sesamzaad.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Tips
• Vanzelfsprekend kun je met de groenten variëren. Sperziebonen, broccoli, witlof, witte kool, wortel, champignons er kan van alles in zo’n roerbak. Zorg er wel voor dat de groenten lekker beetgaar blijven want dat is de essentie van zo’n Chinese roerbak.
• Liever geen vlees? Neem dat blokjes tofu, Quorn of andere vegetarische roerbakstukjes. Let er wel op dat je een ongekruide variant neemt!