Dit romanesco met krokante walnootcrumble recept laat zien dat groenten net iets leuker maken helemaal niet zoveel werk extra kost. In de oven roosteren is absoluut niet moeilijk en de krokante crumble is in 5 minuten gemaakt. Met deze krokante topping van broodkruim en walnoot ziet je groente er niet alleen leuker uit maar, het belangrijkste, het smaakt nog lekkerder!

Bijgerecht voor 4 personen

1 grote romanesco
4 el olijfolie
25 g panko of broodkruim
1 teentje knoflook, gepeld
8 halve walnoten, grof gehakt
1 el fijngeknipte bieslook
Extra nodig: braadslede bekleed met een bakmatje

Verwarm de oven voor tot 225 °C. Verdeel de romanesco in roosjes en halveer de grote. Schep er 3 eetlepels van de olie door en verdeel de romanesco over het bakmatje. Bestrooi met versgemalen peper.

Rooster de romanesco in 20-25 minuten, in de voorverwarmde oven, lichtbruin. Schep de roosjes halverwege de bereidingstijd een keer om.

Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en strooi de panko of het broodkruim erin. Pers de knoflook er boven uit en bak het kruim lichtbruin. Neem de pan van het vuur en roer er de walnoten door. Laat het kruim afkoelen en schep de bieslook erdoor.

Neem de romanesco uit de oven verdeel de groente over een schaal en bestrooi met de krokante walnootcrumble.

Bereidingstijd: ± 15 minuten
Oventijd: ± 25 minuten


Variatietips

De romanesco kun je ook vervangen door andere groenten zoals wortel, bloemkool, uien of broccoli.