Deze salade is makkelijk om te maken en staat in ongeveer 20 minuten op tafel. Een heerlijke en gezonde salade met lekker veel vezels.

Hoofdgerecht voor 2 personen

1 blik kikkererwten (265 g uitlekgewicht)
2 volle el Turkse yoghurt
1 el tahini
3 teentjes knoflook, gepeld
versgemalen peper
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 el ras el hanout
½ kleine krop ijsbergsla, in dunne reepjes
½ komkommer, gewassen en in halve plakjes
8 cherrytomaatjes, gehalveerd
125 g gerookte zalm, in stukjes

Spoel de kikkererwten in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.

Klop een dik sausje van de yoghurt, tahini en ± 2 eetlepels koud water. Pers 1 teentje knoflook erboven uit en voeg peper en eventueel een beetje zout naar smaak toe.

Verhit de olie en bak de ui met de paprika al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Pers de rest van de knoflook er boven uit en voeg de kikkererwten, ras el hanout en versgemalen peper en zout naar smaak toe. Bak alles nog ± 2 minuten.

Schep het kikkererwtenmengsel op het midden van de borden. Verdeel de sla, de komkommer en de tomaatjes er omheen.

Leg de zalm op de salade en lepel er de tahiniyoghurt over. Druppel er eventueel nog een beetje olijfolie over. Serveer de salade met kikkererwten, ijsbergsla, zalm en tahiniyoghurt direct.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Tips
• Je kunt natuurlijk ook andere slasoorten zoals kropsla, rucola, jonge bladsla of fijngesneden witlof of andijvie nemen.
• Ook met de andere ingrediënten kun je volop variëren. Neem in plaats van paprika halve plakjes winterwortel of bak wat champignons met de ui mee.