Met deze speltpizza met ui, paprika, mozzarella en rucola verras je groot en klein. Een lekkere knapperige speltbodem bestreken met een zelfgemaakte tomatensaus en belegd met gebakken ui en paprika, plukken mozzarella en rucola die je ook nog eens snel en makkelijk zelf maakt. Als je dat eenmaal geproefd hebt wil je echt geen diepvriespizza meer!

1 plaatpizza voor 4 personen

1 rol spelt-pizzadeeg à 400 g
200 ml tomatenblokjes (blik)
2½ tl gedroogde oregano
2 teentjes knoflook, gepeld
3 el olijfolie
3 uien, in partjes
1 rode en 1 oranje paprika, in dunne repen
1 (buffel)mozzarellakaasje
1 handje rucola
Extra nodig: staafmixer, bakplaat

Neem het deeg 15 minuten van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Pureer de tomatenblokjes met 2 theelepels van de oregano, de knoflook, en chilipeper, versgemalen peper en zout naar smaak.

Verhit, in een ruime koekenpan, de helft van de olie en fruit de ui op een halfhoog lichtbruin. Schud de uien uit de pan op een bord.

Verhit de rest van de olie en bak de paprika al omscheppend lichtbruin en beetgaar.

Rol het pizzadeeg uit en leg het deeg met het papier op de bakplaat. Bestrijk het deeg met de tomatensaus.

Verdeel de uien en de paprika over de saus en bak de pizza ± 15 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin en knapperig.

Neem de pizza uit de oven en pluk de mozzarella boven de pizza in stukjes. Bestrooi de pizza met ½ theelepel gedroogde oregano en versgemalen peper en zout naar smaak. Schuif de pizza kort in de oven en laat de kaas smelten.

Neem de speltpizza uit de oven, laat hem een klein beetje afkoelen, bestrooi met de rucola en serveer de speltpizza met ui, paprika, mozzarella en rucola direct.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
oventijd: ± 18 minuten

Tip
Wil je de pizza serveren als hoofdgerecht maak er dan nog een lekkere salade bij.