Dit recept voor een spinaziequiche met tomaat, kip en gorgonzola schreef ik voor de Jumbo en staat deze maand in het magazine. In de quiche gaat al lekker veel groenten maar als je er ook nog een frisse tomatensalade bij serveert kom je makkelijk aan de 200 g groenten per persoon per dag!

Hoofdgerecht voor 4 personen

2 el olijfolie
125 g kipfilet, in lange repen
450 g spinazie, gewassen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
3 eieren (M)
125 ml kookroom
3 (banaan)sjalotten, gepeld en gehalveerd
1 rol hartig taartdeeg (uit de koeling, 38×24 cm, 400 g)
125 cherrytomaten, gehalveerd
100 g gorgonzola, in plakjes van ½ cm dik
Extra nodig: deegroller + lage rechthoekige taartvorm of bakblik met opstaand randje (± 36 x 20 cm)

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit de olie in een wok en bak de kiprepen in 3-5 min. lichtbruin. Schep ze uit de wok.

Laat de helft van de spinazie al omscheppend in het bakvet in de wok slinken. Voeg de knoflook en de rest van de spinazie toe en bak al omscheppend op een hoog vuur tot de spinazie geslonken is. Doe over in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit.

Rol het deeg in de lengte iets verder uit en bekleed de vorm ermee. Prik de bodem met een vork in.

Klop de eieren met de kookroom los en schenk het over de deegbodem.

Verdeel de spinazie in bergjes over de bodem. Leg de sjalotten en de tomaatjes ertussen en de kaas op de spinazie.

Bak de quiche in het midden van de voorverwarmde oven in 30-35 minuten lichtbruin en gaar. Snijd de quiche na 10 minuten rusten aan. Lekker met een tomatensalade.

Bereidingstijd: ± 30 minuten
Oventijd: ± 35 minuten
Wachttijd: ± 10 minuten

Recepttip
Snelle tomatensalade
Snijd 500 g trostomaten overdwars in plakken. Verdeel er olijfolie, balsamicoazijn en versgemalen peper en zeezout naar smaak over. Bestrooi met 5 in stukjes gescheurde basilicumblaadjes en klaar is je tomatensalade!