Deze spruitenfrittata met paprika wordt in de oven bereid. Een lekkere dikke omelet met een echte wintergroente. Spruiten zijn toch wel wintergroenten bij uitstek en zijn supergezond. Powerfood bij uitstek zullen we maar zeggen! Het bereiden van deze frittata in de oven heeft twee voordelen, ten eerste doet de oven het meeste werk en ten tweede heb je geen gedoe met het keren van de frittata als je hem in een koekenpan bakt.

Hoofdgerecht voor 4 personen

400 g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
2 el olijfolie
1 ui, in halve boogjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 rode puntpaprika’s in ringen
1 tl gemalen koriander
1/2 tl gemalen komijn
4 eieren
75 g tulumkaas, verkruimeld
1 el fijngesneden koriander
1-2 tl sumak
Extra nodig: ovenvaste schaal bekleed met bakpapier

Kook de spruitjes 3 minuten in ruim water met een snufje zout naar smaak en giet ze af.

Verhit de olijfolie en bak de ui met de knoflook en de paprika al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur.

Schep de koriander en komijn erdoor. Neem de pan van het vuur.

Klop de eieren met 4 eetlepels koud water en versgemalen peper en zout naar smaak los.

Schep de spruitjes met het paprikamengsel, de tulumkaas en het ei door elkaar.

Doe het mengsel over in de ovenschaal en bak de frittata in ± 30 minuten lichtbruin en gaar. Neem de frittata uit de oven. Bestrooi de spruitenfrittata met paprika met de koriander en de sumak.

Bereidingstijd: ± 25 minuten
Oventijd: ± 30 minuten