Voor deze Thaise aspergesoep gebruik ik aspergebouillon gemaakt van de schillen van witte asperges. In het recept aspergesoep met groene asperges staat hoe je zo’n bouillon maakt. Wanneer je net als ik niet in de buurt van een grote stad woont is het wellicht lastig om aan djeroek poeroetblad te komen. Daarom koop ik altijd extra en bewaar de blaadjes verpakt in een zipperzakje in die diepvries. Zo heb ik altijd djeroek poeroet op voorraad. Dit werkt trouwens ook prima voor sereh en bananenbladeren. In plaats van dunne groene asperges heb ik deze keer de bloemaartjes van de aspergeplanten in mijn tuin gebruikt om de soep te garneren.

Voor 4 personen

1 l aspergebouillon
4 djeroek poeroetblaadjes
1-2 verse rode pepers of 1 gedroogde
2 teentjes knoflook, gepeld
2 cm gemberwortel, gehalveerd
1 1/2 el vissaus
1 blik kokosmelk
1 1/2 el Thaise groene currypoeder
1 tl kurkuma
75 g Thaise brede rijstnoedels
1 rode ui, in dunne ringen
2 bosuitjes, in schuine ringetjes
50 g bloemaren van asperges (zie tip)

Breng de bouillon met de djeroek poeroetblaadjes, de peper, de knoflook, de gember en de vissaus aan de kook en laat de bouillon op een laag vuur 15 minuten zachtjes koken.

Voeg de kokosmelk, het currypoeder, de kurkuma en de rijstnoedels toe en kook de soep +_ 8 minuten of totdat de noedels gaar zijn.

Verdeel de soep over de borden en garneer met de slierasperges en de bosui. Serveer direct.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Tip
In plaats van de bloemaren van de asperges kun je ook dunne groene of mini asperges nemen. De dunne groene snijd je dan in schuine plakjes. Voeg de plakjes of de hele mini asperges 1-2 minuten voor het einde van de bereidingstijd toe en kook ze kort mee.