Zo’n lekkere tomaten-groentesoep met extra veel groenten gaat er altijd in. En deze extra gevulde maaltijdsoep staat ook nog eens binnen een half uur op tafel. Met milde Indiase currypasta en de droge Turkse knoflookworst geef je de soep een licht pittige smaak. Geef er Indiaas naanbrood of Turks brood bij.

Hoofdgerecht 4-6 personen

2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
4 cm gemberwortel, gesnipperd
400 g winterwortel, geschild
2 kruimig kokende aardappelen, geschild
2 el milde Indiase currypasta (pot)
1 1/2 l tuinkruidenbouillon
250 ml gezeefde tomaten
4 preien
1 Turks droog knoflookworstje à 100 g, in dunne plakjes
3 el fijngesneden platte peterselie

Verhit de olie in een ruime soeppan en fruit de ui en de gemberwortel ± 5 min. op een halfhoog vuur.

Snijd intussen de wortel in plakjes van ½ cm dik en snijd ze in vieren. Snijd de aardappelen in stukjes. Voeg de wortel, de aardappel en de currypasta toe en bak 3 min. mee. Voeg de bouillon en de gezeefde tomaten toe en breng alles aan de kook. Kook de soep 7 min. Voeg de prei toe en kook de prei in ± 3 min. beetgaar.

Roer de worst door de soep en schep de soep in kommen. Garneer met de tomaten-groentesoep met peterselie. Lekker met naanbrood.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Tip
Dit recept is heel geschikt om restjes groenten in te verwerken. Check je koelkast en gebruik alle restjes groenten die je nog hebt liggen in één keer op! Bloemkool, witte kool, courgette, pastinaak, paprika, spruitjes ’t maakt niet uit, bijna alles kan in de soep.