Deze tortellini met kerstomaatjes, rucola en pesto valt onder de categorie snelle en makkelijke recepten! Verse pasta heeft een nog kortere bereidingstijd als de gedroogde varianten en smaakt zoveel lekkerder! Deze tortellini zijn gevuld met ricotta en spinazie maar je kan ook ravioli gebruiken. Of de pasta nu gevuld is met vlees, kaas of groenten, het combineert allemaal prima met de andere ingrediënten in dit recept. Ik gebruikte overigens een restje hazelnootpesto die ik onlangs voor een ander pastarecept maakte. Het recept vind je elders op www.mmk.nl.

Hoofdgerecht voor 2 personen

250 g tortellini met ricotta en spinazie
150 g pomodori kerstomaatjes, gehalveerd
40 g rucola
4 el (hazelnoot)pesto
Eventueel olijfolie extra vierge
Parmezaanse kaas, geraspt
2 el pijnboompitten, geroosterd

Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Giet de pasta af.

Schep de tomaatjes en de rucola erdoor. Schep de tortellini in de borden. Verdeel de pesto erover en naar wens nog wat olijfolie.

Bestrooi de tortellini met kerstomaatjes, rucola en pesto met Parmezaanse kaas naar smaak en de pijnboompitten.

Serveer er een gemengde groene salade met olijven en een balsamicodressing of de groene salade met tuinbonen, rucola en aspergetips bij.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Variatietip voor de tortellini met kerstomaatjes, rucola en pesto

Maak ook eens tortellini met kerstomaatjes, spinazie en pesto. Vervang de rucola door een gelijke hoeveelheid jonge bladspinazie en de pesto door tomatenpesto.