Met deze tortilla met witlof en tomaat maak je een verrassende variatie op de traditionele aardappel tortilla. Zo’n extra gevulde omelet smaakt heerlijk als hoofdgerecht. Serveer hem dan met een gemengde groene salade.

4 stronkjes witlof
3 el olijfolie
6 eieren
2 trostomaten, elk in 8 partjes
1 bosuitje, in schuine ringetjes
1 el balsamicoazijn
30 g feta, verbrokkeld
Extra nodig: ingevette ovenschaal

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Maak de witlof schoon, snijd een klein stukje van de onderkant en halveer de stronkjes in de lengte.

Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan en bak de halve witlofstronkjes eerst op de snijkant in ± 5 minuten lichtbruin. Keer ze en bak ook de andere kant bruin. Druk je stronkjes tijdens het bakken telkens met en spatel op de bodem van de pan.

Klop de eieren met 2 eetlepel koud water los.

Leg de witlofstronkjes met het snijvlak naar boven in de ovenschaal. Bestrooi ze met versgemalen peper en zout naar smaak. Druppel de balsamicoazijn erover.

Schenk het losgeklopte ei erop en verdeel de tomaat en de bosui erover.

Bak de tortilla met witlof en tomaat in de voorverwarmde oven in ± 25 minuten gaar. Strooi 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de feta erover.

Snijd de tortilla in punten en serveer warm of lauwwarm met een gemengde groene salade.

Bereidingstijd: ± 25 minuten
Oventijd: ± 25 minuten

Tip
Meng voor een snelle groene salade gemengde bladsla met een dressing van olijfolie, balsamicoazijn en versgemalen peper en zout naar smaak. Verrijk de salade met plakjes komkommer, kappertjes en ragdunne ringen rode ui.