Als je deze Vietnamese noedelsoep maakt zet je een hoofdgerecht met lekker veel groenten op tafel. Het is een van de Aziatische soeprecepten die ik voor het februari nummer van Hello Jumbo schreef dus misschien komt het recept je bekend voor. Maak vooral ook de andere recepten een keer!

Hoofdgerecht voor 4 personen

200 g entrecote
!½ l runderbouillon (zelfgemaakt of van tabletten)
3 cm gemberwortel, geschild en in dunne reepjes
1 rode peper
½ tl gemalen kaneel
2 steranijssterren
3 kruidnagels
2 el vissaus
150 g mihoen
250 g winterwortel, geschild en in dunne halve plakjes
½ spitskool à 750 g, in ragdunne reepjes
125 g taugé
6 takjes koriander, blaadjes van de steeltjes geplukt
1 limoen, schoongeboend en in partjes gesneden

Leg de entrecote 1 uur in de diepvries zodat het vlees licht bevriest.

Breng de bouillon met de gemberwortel, de helft van de rode peper, kaneel, steranijssterren, kruidnagels en vissaus aan de kook en laat op een laag vuur 15 minuten heel zachtjes koken. Snijd de rest van de peper in dunne schuine ringetjes.

Bereid de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de plakjes wortel 3 minuten in ruim water met eventueel zout naar smaak. Schep ze met een schuimspaan uit het water, spoel ze koud en laat ze uitlekken.

Kook de spitskool 2 minuten in hetzelfde water. Schep met de schuimspaan uit de pan, spoel koud en laat goed uitlekken. Snijd de entrecote in dunne plakjes.

Doe de wortel, de spitskool, de taugé, de entrecote, de rode peperringetjes, de limoen en de koriander in verschillende schaaltjes.

Verdeel de mihoen over 4 ruime kommen en schep er wortel, spitskool, entrecote en taugé bij. Lepel de kokendhete bouillon in de kommen en garneer met rode peper en koriander. Geef de partjes limoen erbij.

Bereidingstijd: ± 30 minuten

Tips
• Vervang de entrecote ook eens door dunne reepjes zalm of garnalen.
• Liever geen vlees? Gebruik dan groentebouillon en roer in plaats van het vlees 2 losgeklopte eieren door de hete bouillon.