Deze watermeloensalade met tulum en waterkers heb je in 15 minuten op tafel staan. Als je al eerder recepten met tulum peyneri hebt gemaakt dan heb je die lekkere Turkse kaas vast nog in de koelkast staan. Heerlijk als bijgerecht bij vis, vlees of kip. Of serveer deze lekkere salade op een warme dag als lunchgerecht.

Bijgerecht of lunch voor 4 personen

½ bosje waterkers
½ mini watermeloen
2 el tulum peyneri met nigellazaadjes
2 tl sumak
2 el extra vierge olijfolie
eventueel zoutflakes

Was de waterkers, droog hem in een slacentrifuge of schone theedoek, pluk de toefjes aan de uiteinden en de blaadjes van de dikke stelen.

Snijd de watermeloen in halve plakken van ± 1 cm dik.

Verdeel de watermeloen met de waterkers over een mooie schaal. Strooi er de tulum peyneri en de sumak over en druppel de olijfolie over de salade. Bestrooi eventueel naar wens nog met wat zoutflakes.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Weetje
Tulum is een van oorsprong Turkse nomadenkaas. De hartige korrelige geitenkaas met een volle romige smaak wordt in blikken, bakken en potten verkocht. Deze veelzijdige kaas smaakt heerlijk als mezze met plat brood maar ook in salades, pastagerechten, wraps, soep, couscous of zoals in dit recept in hartige pasteien en taarten.

Voor nog meer recepten met tulum Peyneri klik je op de volgende linkjes:
Groentepastei met tulum kaas
Pannenkoek met Turkse worst en tulum kaas
Gemengde salade met kikkererwten en tulum kaas