Deze warme bonensalade met paprika, tomaat en zalm staat in een half uurtje op tafel en ziet er door de gekleurde groenten ook lekker vrolijk uit. Wist je trouwens dat je door voldoende variatie te brengen in de kleur groenten je ook de verschillende voedingsstoffen binnen krijgt? Dus probeer elke dag een andere kleur groenten te verwerken in je gerechten. Rood, wit, groen, oranje en paars er is voldoende keuze!

Hoofdgerecht voor 2 personen

2½ el olijfolie
1 witte ui, in boogjes
1 rode ui, in boogjes
2 teentjes knoflook, gepeld
1 rode puntpaprika, in ringen
1 potje witte bonen à 360 g
250 g zalmfilet met huid
150 g snoeptomaatjes, in vieren gesneden
5 sprieten bieslook, geknipt
partjes limoen

Verhit 1½ eetlepel van de olie in een ruime koekenpan of hapjespan. Fruit de uien al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook en de paprika toe en bak ze 5 minuten al omscheppend mee.

Spoel intussen de witte bonen, in een zeef, onder koud stromend water af en laat ze uitlekken. Schep ze door het uienmengsel en warm alles al omscheppend goed door.

Dep de zalm met keukenpapier droog en bestrooi met versgemalen peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan.

Bak de zalm eerst op de huidzijde totdat je ziet dat iets meer dan de helft van de zijkanten van de visfilet lichtroze gekleurd is. Keer de vis met een spatel en bak deze kant mooi lichtbruin.

Schep intussen de tomaatjes door de gebakken groenten en breng de bonensalade op smaak met versgemalen peper en zeezout. Druppel er naar wens limoensap over en schep de groenten op een schaal. Leg er de zalm op en bestrooi met de bieslook. Serveer deze warme bonensalade met paprika, tomaat en zalm direct.

Bereidingstijd: ± 30 minuten