Zo’n broodje shoarma met verse kruiden-knoflooksaus is een van mijn quilty pleasures. Ik maakt ze graag met lamsshoarma van de biologische slager maar ook met gewone shoarma smaken ze natuurlijk erg lekker. Serveer ze als lunch of met een lekkere salade erbij als hoofdgerecht.

Voor 5 broodjes

8 cocktail augurkjes met tuinkruiden
3 el fijngeknipte bieslook en/of fijngesneden munt
75 ml mayonaise
75 ml Turkse Yoghurt
1/3 komkommer
1 rode ui
2 el olijfolie
450 g lamsshoarma
5 pitabroodjes
40 g rucola

Snijd de augurkjes in dunne plakjes. Schep ze met de bieslook en/of munt, de mayonaise en de yoghurt door elkaar. Was en snijd de komkommer in dunne plakjes. Pel en snijd de ui in dunne ringen.

Verhit de olijf olie in een ruime koekenpan en bak de shoarmavlees al omscheppend bruin en gaar.

Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ze open. Vul ze met de rucola, de komkommerplakjes, uienringen en het vlees. Schep er de kruiden-knoflde najaar ooksaus op en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Tip
Garneer de broodjes eventueel met een toefje munt of wat sprieten bieslook.