In deze broodtaart met groene asperges en ui gebruik ik natuurlijk weer groene asperges uit eigen tuin. Doordat ik 2 dagen op locatie aan het fotograferen en het weer lekker warm was waren mijn asperges bij thuiskomst ietwat doorgeschoten. Gelukkig kon ik ze nog gebruiken al moest ik ze nu wel schillen. Het resultaat was dit superlekkere aspergetaartje dat ook nog eens snel gemaakt is!

Hoofdgerecht voor 2-3 personen

400 g groene asperges
6 boterhammen
boter
2 grote uien, in dunne partjes
125 ml slagroom
125 g belegen kaas
Extra nodig: lage taartvorm ø 28 cm bekleed met bakpapier

Schil zo nodig het onderste gedeelte van de asperges. Snijd of breek het onderste stugge stukje eraf (2-3 cm). Snijd de aspergestelen in schuine stukjes van ± 2 cm en laat de kopjes heel.

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bestrijk de boterhammen dun met boter en snijd ze schuin middendoor. Leg de broodpunten met de dunne punt naar het midden en de beboterde kant naar beneden  op het bakpapier in de vorm.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui ± 3 minuten al omscheppend op een halfhoog vuur.

Voeg de aspergestukjes toe en bak ze ± 5 minuten al omscheppend mee. Schep de kopjes erdoor en bak nog 3 minuten.

Schep de slagroom, 75 g van de kaas en versgemalen peper en zout erdoor. Verdeel het mengsel over het brood. Strooi de kaas erover en bak de broodtaart in ± 20 minuten lichtbruin en gaar.

Serveer de broodtaart met groene asperges en ui met een salade naar keuze.

Bereidingstijd: ± 25 minuten
Oventijd: ± 20 minuten

Tip

Verdeel voor extra groenten vlak voor het serveren een handje gehalveerde kerstomaatjes en wat fijngesneden basilicum over de taart.