Deze verrukkelijke chocoladetaartjes zijn een variant op de citroentaartjes die ik al eerder heb gedeeld. Ik maak de taartbakjes meestal de avond tevoren en bewaar de afgekoelde bakjes in een goed afsluitbare doos. De volgende dag maak ik de vulling. Deze chocoladeganache is echt heel eenvoudig en snel te maken. Taartjes vullen, 30 minuten in de koelkast en je hebt dan in minder dan een uur 8 van die heerlijke taartjes klaar!

Voor 8 taartjes

Voor het deeg:
100 g bloem
40 g witte basterdsuiker
20 g amandelmeel
60 g boter
1 el losgeklopt ei
Extra nodig: 8 kleine ingevette taartvormpjes of taartringen ø ± 5 cm, bakpapier, steunvulling

Voor de vulling:
100 ml slagroom
90 g pure chocolade
1 tl boter
eventueel gouden poederkleurstof voor de garnering
8 frambozen

Kneed van de bloem met de basterdsuiker, het amandelmeel, de boter en het ei een deeg. Leg het, verpakt in huishoudfolie, 30 min. in de koelkast.

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukjes, rol en balletjes van en rol ze uit. Bekleed de ingevette vormpjes ermee. Zet ze op een bakplaat en leg er stukjes bakpapier in. Vul de deegbodempjes met steunvulling en bak ze in 8-10 min. goudgeel. Neem na ± 6 min. bakken de stukjes bakpapier met steunvulling uit de vormpjes en bak de taartbodempjes verder af. Laat de taartvormpjes afkoelen.

Breng de slagroom aan de kook. Doe de chocolade met de boter in een schaaltje. Schenk de hete slagroom erop en roer totdat alles gesmolten is. Schenk de chocoladeganache in de afgekoelde taartbodempjes en laat ze in 30 minuten in de koelkast opstijven. Bestuif eventueel met een beetje goudpoeder en garneer met een framboos.

Bereidingstijd: ± 70 minuten (incl. rusten van het deeg)
Oventijd: ± 10 minuten
Opstijven: ± 30 minuten

Tips
Maak wat extra bodempjes en bewaar ze goed verpakt in de diepvries, dan heb je altijd een lekkere basis voor taartjes achter de hand.
Voeg wat zeezout naar smaak aan het chocolademengsel toe voor een taartje met gezouten chocolade ganache.