Voor deze flammkuchen met courgette en feta moet je de courgette in hele dunne plakjes snijden dan kun je ze namelijk mooi dakpansgewijs op de bodem leggen. Met rode ui, friszure tomaatjes en een hartige topping van spekjes en feta maak je in ± 20 minuten deze lekkere flammkuchen ovenklaar. Schuif hem 25 minuten voordat je aan tafel gaat in de oven, maak er een gemengde sla bij en smullen maar!

Hoofdgerecht voor 4 personen

1 courgette
1 rol flammkuchen deeg à 260 g
2 teentjes knoflook, gepeld
125 ml crème fraîche
2 rode uien, in halve ringen
125 g snoeptomaatjes, in vieren
50 g magere spekreepjes
100 g feta, verkruimeld
Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Was de courgette en snijd hem in dunne plakjes. Rol het deeg uit en leg het op de bakplaat.

Pers de knoflook boven de crème fraîche uit en roer goed door elkaar. Bestrijk de deegbodem ermee.

Verdeel er dakpansgewijs de courgette over. Haal de uiboogjes los en verdeel ze over de courgette.

Strooi de snoeptomaatjes, de spekreepjes en de feta over de flammkuchen. Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in ± 25 minuten lichtbruin en gaar.

Serveer de flammkuchen met courgette en feta met een gemengde salade.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Oventijd: ± 25 minuten

Variatietips

• Je kunt naar hartenlust variëren met de kaas. Neem ook eens een zachte blauwe kaas, verse geitenkaas of een lekkere boeren belegen kaas.
• Strooi naar wens fijngesneden basilicumblaadjes over de flammkuchen.
• Maak ook eens deze lekker flammkuchen met pompoen en champignons.