Deze flammkuchen met rode ui, paprika en spek heb je door gebruik van een rol kant en klaar flammkuchendeeg zo op tafel staan! Afhankelijk van het gebied wordt de echte flammkuchen, gemaakt van dun uitgerold brooddeeg en een topping naar keuze, tarte flambée, flammekueche of Flammkuchen genoemd en werd van oorsprong bereid in de houtoven. Bereid in een houtgestookte oven krijg de flammkuchen zijn specifieke rooksmaakje maar ik vind hem uit een gewone oven ook best heel lekker. Gemaakt met en rol kant en klaar flammkuchendeeg een heerlijk gerecht als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan!

Hoofdgerecht voor 4 personen

1 rol flammkuchendeeg (260 g)
1 teentje knolfook, gepeld
125 g crème fraîche
2 rode uien, in ragdunne partjes
1 rode puntpaprika, in dunne ringen en de zaadjes verwijderd
125 g biologische magere spekreepjes

Verwarm de oven voor tot 220 °C, gebruik bij voorkeur een ovensteen. Pers de knoflook boven de crème fraîche uit en roer de crème fraîche los.
Voeg als de crème fraîche te dik is een eetlepel koud water toe.

Rol het deeg uit en leg het met het papier op een bakplaat of als je een ovensteen gebruikt op een houten plank.

Bestrijk het deeg met de crème fraîche. Verdeel de ui erover en bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak. Verdeel paprika en de spek erover.

Bak de flammkuchen in 15 minuten in de voorverwarmde oven of op de ovensteen lichtbruin en knapperig. Snijd hem in stukken en serveer met een frisse salade.

Bereidingstijd: ± 15 minuten
Oventijd: 15 minuten

Variatietip
Maak ook eens flammkuchen met paddenstoelen. Verdeel dan in plaats van de paprika 200 g grof gesneden gemengde paddenstoelen over de crème fraiche.