Dit flatbread met bosui, paprika en avocado smaken lekker als lunch, bij de soep, als hartig tussendoortje of in puntjes gesneden als borrelhapje. Ze zijn heel eenvoudig om te maken en met de topping kun je naar hartenlust variëren. Wil je ze als hoofdgerecht serveren maak dan een dubbele portie en geef er een lekkere gemengde salade bij.

Voor 4 stuks

1 rijpe avocado
4 flatbreads (bijv. van SOUQ)
4 volle el paprikaketchup of tomatensaus
5 bosuitjes, in schuine ringetjes
2 oranje paprika’s, in piepkleine stukjes
150 g geraspte belegen boerenkaas
olie

Verwarm de ovengrill voor op 230 °C. Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schilhelften. Snijd de avocado in kleine stukjes.

Bestrijk de flatbreads met de ketchup of tomatensaus. Schep de bosui en de paprika door elkaar en verdeel het over de flatbreads. Strooi de avocado en de kaas erover.

Verhit een stalen of gietijzeren koeken pan tot heel heet. Schenk een drupje olie in de pan en leg de belegde flatbreads stuk voor stuk 3 minuten in de hete koekenpan zodat de onderkant lichtbruin kleurt.

Neem ze vervolgens uit de pan en leg ze op het aluminiumfolie 2 minuten onder de grill. Bestrooi met grof gemalen peper en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Variatietips

• Vervang de paprika’s door een in kleine blokjes gesneden courgette.
• Schep wat extra kikkererwten of maïs over het flatbread.
• Vervang de kaas een door verkruimelde feta of verse geitenkaas.
• Met kleine blokjes salami of chorizo maak je er een vleesvariant van.
• Verdeel ook eens reepjes gerookte zalm over de gesmolten kaas.