Voor dit lekkere frambozen-chocoladeijs met appel en rozensuiker sta je geen uren in de keuken. Deze keer maken we gebruik van kant-en-klaar ijs. En wel met een beker frambozenijs met donkere chocolade van Magnum… Meestal maak ik zelf ijs maar onlangs kreeg ik onverwacht gasten en moest ik snel een lekker toetje in elkaar draaien. Met een beker lekker ijs, gepocheerde appel, rozensuiker en wat frambozen werd het een groot succes. framboos combineert prima met pure chocolade maar ook met de rozensuiker is het verrukkelijk!

Nagerecht voor 4 personen

3 stevige appels
½ biologische citroen
4 el suiker
8 bolletjes Magnum frambozenijs met donkere chocolade
2 tl rozensuiker
1 handje frambozen
eventueel 4 toefjes munt
Extra nodig: appelboor

Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snijd de appels in plakken van ± 1 cm dik.
Leg ze in een ruime pan.

Schil de gele schil met een dunschiller van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de schilletjes en het sap aan de appelschijven toe.

Voeg zoveel water toe zodat de appel net onder staat en strooi de suiker erover. Breng het water aan de kook.

Zet de pan op de kleinste pit die je hebt en houdt het kookvocht tegen de kook aan. Pocheer de appelschijven in 5-7 minuten zachtjes beetgaar.

Neem ze uit de pan, leg ze los van elkaar op een bord en koel ze snel terug in de koelkast.

Verdeel de appelschijven over 4 bordjes. Schep het ijs erbij en bestrooi met de rozensuiker. Garneer met de frambozen en eventueel een toefje munt.

Bereidingstijd: ± 15 minuten + koelen

Tip
Zelf rozensuiker maken
Pluk een klein handje verse blaadjes van geurende (rode of roze) roos. Maal ze fijn in de keukenmachine en en voeg 40 gram fijne kristalsuiker toe. Laat de machine nog 1 tel draaien.