Deze garnalencocktail met grapefruit en rucola is een leuke variatie op de klassieke garnalencocktail. Je kunt de grapefruit ook vervangen door blokjes mango of witte grapefruit. Witte grapefruit heeft, in tegenstelling tot de rode variant die lekker zoet smaakt, een klein bittertje.

Voorgerecht voor 4 personen

1 kleine wrap
½ el olie
3 el mayonaise
1½ el ketchup
1½ el whisky
1-2 tl citroensap
worcestershire sauce
1 rode grapefruit
45 g rucola
200 g Hollandse garnalen
cayennepeper
Extra nodig: kleine stervormige koeksteker, een bakkwastje, bakpapier, 4 glazen

Verwarm de oven voor tot 225 °C. Druk 4 kleine sterren uit de wrap. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met olie. Bak de wrapsterren 4-5 minuten op een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven en laat ze afkoelen.

Klop een sausje van de mayonaise, de ketchup en whisky. Breng op smaak met citroensap en worcestershire sauce.

Schil de grapefruit dik, snijd de partjes tussen de vliesjes uit en verdeel ze in stukjes. Vang het uitlekkend sap op.

Houd een paar blaadjes rucola apart voor de garnering en verdeel de rest van de rucola, de grapefruit, het opgevangen sap en de garnalen over vier glazen. Schenk cocktailsaus erover.

Garneer de garnalencocktail met grapefruit en rucola met de achtergehouden rucola en de wrapsterren. Bestrooi met versgemalen peper en een snufje cayennepeper.

Bereidingstijd: ± 20 minuten (incl. 5 minuten oventijd en afkoelen)

Tips

• Vervang voor de kinderen de garnalen door een gelijke hoeveelheid kipblokjes of geplukte kipfilet en de cayennepeper door milde paprikapoeder.
• Liever een wat spannender whisky-cocktailsaus? pureer dan 30 g mangostukjes met 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel ketchup, 1½ eetlepel whiskey en citroensap en worcestersire sauce naar smaak met een staafmixer en schenk dat over de garnalencocktail.