Zo’n gebakken spinazie met rode peper, gember en room smaakt heerlijk bij een stukje vis. Spinazie komt nu vers van de koude grond. En dat proef je, de spinazie heeft veel meer smaak en is ook minder kwetsbaar dan de in kassen geteelde spinazie. Je kunt spinazie van de koude grond best een paar dagen in de groentelade van de koelkast bewaren zonder dat de blaadjes verleppen of gaan rotten. En spinazie is natuurlijk een groente waarmee je heerlijke gerechten kunt bereiden. Spinazie doet het goed in een soep en hartige taarten. Als bijgerecht en in omeletten. Maar ook in salades, smoothies en in roerbakgerechten is het een lekkere en gezonde groente.

Bijgerecht voor 2 personen

2 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 cm verse gemberwortel, geschild en in dunne reepjes
½-1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
500 g verse spinazie, gewassen en goed uitgelekt
100 ml slagroom
versgemalen peper, zout

Verhit de olie in een ruime pan of wok en fruit de ui al omscheppend 3 minuten.

Voeg de gember en rode peper naar smaak toe en bak de ui en de peper al omscheppend totdat de ui glazig is.

Voeg de spinazie in 3 gedeelten toe en bak al omscheppend totdat de spinazie heldergroen van kleur is.

Schenk de slagroom erbij en voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe. Schuif de spinazie aan de kant en kook de slagroom in totdat het schuimend kookt.

Serveer de gebakken spinazie met rode peper, gember en room bij bijvoorbeeld gebakken witvis en spaghetti.

Bereidingstijd: ± 10 minuten

Lekkere spinazie-omelet

Van deze ingrediënten kun je ook prima een gevulde omelet maken. Bak de spinazie met de ui, rode peper en gember zoals hierboven beschreven. Klop dat 5 eieren los met de slagroom en versgemalen peper en zout naar smaak. Schenk het mengsel bij de gebakken spinazie en bak de omelet aan beide kanten lichtbruin en gaar.