Deze gedroogde tomaatjes ingelegd in kruidenolie maak je gewoon zelf. Het is eenvoudig te doen en smaakt zoveel lekkerder dan kant en klaar gekochte gedroogde tomaatjes. Heel handig zijn de handige droogapparaten die je tegenwoordig kunt kopen. Heb je die niet, geen probleem het gaat ook in de oven prima. Ze smaken heerlijk op een Italiaans broodje, in salades of door pastagerechten.

Voor 2 potjes

1 kg pomodori- of pruimtomaten
1 el gedroogde oregano
olijfolie

Extra nodig: droogmachine, 2 goed schoongemaakte glazen potjes

Was en droog de tomaten. Snijd ze in partjes of overdwars in plakken van 1 cm dik. Verdeel ze over de roosters van de droogmachine, leg partjes met het vel naar beneden op de roosters. Leg de roosters niet te vol want de lucht moet goed kunnen circuleren. Droog de tomaten 10-18 uur en wissel de roosters tijdens het drogen van plaats.

Verdeel de gedroogde tomaten met de oregano over de potjes en schenk er zoveel olijfolie op zodat ze onder staan. Sluit de potjes goed en zet ze tot gebruik in de koelkast. De olie zal dan stollen. Buiten de koelkast wordt de olie al snel weer vloeibaar.

Bereidingstijd: ca. 18 uur