Met deze gegrilde witlof met citroen, verse kaas en bosui zet je een heerlijke combinatie van groenten en kaas op tafel. Door de witlof in de oven te grillen krijgt de groenten een lekkere wat zoetige smaak. Samen met de zachte romige geitenkaas en het frisse zuurtje van de citroen zal deze variant op zo’n klassieker als witlof vast een van jou favoriete gerechten worden.

Hoofdgerecht voor 2 personen

4 struikjes witlof
2 el olijfolie
1 citroen, schoongeboend
150 g verse geitenkaas, verkruimeld
1 bosuitje, in schuine ringetjes
2 el fijngesneden koriander
Extra nodig: bakblik bekleed met aluminiumfolie

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Was en droog de struikjes witlof en snijd ze in de lengte middendoor. Leg ze met de snijkanten naar boven op het bakblik en bestrijk ze met olie. Bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak.

Keer ze en bestrijk ook de bolle kant met olie en bestrooi met versgemalen peper en zout. Schuif het bakblik onder de voorverwarmde grill en rooster de witlof ± 4 minuten. Keer de struikjes en rooster ook de andere kant lichtbruin.

Rasp intussen de gele schil dun van de citroen en halveer de vrucht.

Neem de witlof uit de oven en leg ze met de snijkant naar boven op een schaal. Verdeel de kaas en de bosui erover. Bestrooi met de citroenrasp en knijp naar smaak citroensap erover.

Garneer met de koriander. Deze gegrilde witlof met citroen, verse kaas en bosui smaakt heerlijk met zoete aardappelfrieten uit de oven.

Bereidingstijd: ± 15 minuten
Grilltijd: ± 8 minuten

Tips

• vervang de verse geitenkaas ook een door ricotta.
• Zelf geitenkaas maken? Kijk dan hier.
• Ook lekker met sinaasappel. Gebruik dan de rasp van ½ schoongeboende sinaasappel en knijp naar smaak sap erboven uit.