Dit geitenyoghurtijs met frambozen en blauwe bessen maakt ik speciaal voor Kai omdat hij geen koemelkzuivel verdraagt. Maar het was zo lekker dat ik het inmiddels al diverse malen als lekker dessert gemaakt heb. Ook met andere fruitsoorten zoals aardbeien en bramen wordt het een erg lekker ijsje. Heb je een ijsmachine dan is dit geitenyoghurtijs zo gemaakt. Maar ook zonder zo’n machine kun je dit lekkere ijsje natuurlijk maken.

Tussendoortje of nagerecht voor 4 personen

125 g frambozen en blauwe bessen (diepvries)
3 el witte basterdsuiker
400 ml geitenyoghurt
eventueel: verse frambozen en/of blauwe bessen
Extra nodig: ijsmachine of diepvriesbak, 4 ijscornets

Laat de frambozen en blauwe bessen ontdooien en vang het vocht op. Roer de suiker door het vocht en laat het oplossen. Roer de yoghurt erdoor.

Doe het mengsel in de kom van een ijsmachine en draai er een mooi smeuïg ijs van.

Laat de ontdooide bosvruchten de laatste 5 minuten meedraaien. Schep bolletjes ijs in de ijshoorntjes. Serveer je het geitenyoghurtijs met frambozen en blauwe bessen in glaasjes of ijscoupes garneer het dan met verse frambozen en/of blauwe bessen.

Bereidingstijd: ± 3 uur (zonder ijsmachine)
Bereidingstijd in de ijsmachine: ± 25 minuten

Tip

Geen ijsmachine? Doe het yoghurtmengsel dan in een diepvriesbak en roer het elke 30 minuten met een vork door totdat het ijs de gewenste dikte heeft. Schep er dan de bosvruchten door en zet het ijs nog 15 minuten terug in de diepvries.

Nog meer lekkere ijsjes
Yoghurtijs met aardbeien en aalbessensiroop
Avocado-ijs met limoen en munt
Stoofperen-yoghurtijs met nootjes en torenschuim
Romig dropijs