In deze gele curry met groene asperges en ei komen de gebruikte asperges uit eigen tuin. Dat waren mooie op tijd geoogste asperges maar ook een aantal doorgeschoten exemplaren. Want door regen en warmte schieten de asperges de grond letterlijk uit. Als je deze exemplaren schilt dan zijn ze goed te eten. Ook de bloemaartjes kun je prima gebruiken, die hebben een intense aspergesmaak en zien er ook nog eens heel mooi uit.

Hoofdgerecht voor 2 personen

400 g groene asperges
2 el arachideolie
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
1 rode peper
3 djeroek poeroetblaadjes
1 stengel sereh (citroengras), gehalveerd
1 volle el gele currypasta
1 blik kokosmelk à 400 ml
4-6 kleine eieren
125 sojabonen (diepvries)
1 bosuitje, in schuine ringetje

Schil zonodig het onderste gedeelte van de asperges en breek of snijd het onderste stugge stukje eraf. Snijd de asperges in stukjes van ± 4 cm maar laat de kopjes heel en houd ze apart.

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui met de knoflook, de gember, de rode peper, de djeroek poeroet en de sereh ± 5 minuten op een laag vuur.

Voeg de aspergestukjes toe en bak ze 1 minuut op een hoog vuur mee. Voeg de currypasta en de kokosmelk toe en breng alles aan de kook. Kook de aspergesstukjes ± 4 minuten.

Kook intussen de eieren hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.

Voeg de aspergekopjes, de sojaboontjes, de gepelde eieren, 150 ml heet water en versgemalen peper en zout naar smaak toe. Kook de asperges op een laag vuur, in nog 1-2 minuten, beetgaar.

Neem de pan van het vuur en garneer de gele curry met groene asperges en ei met de bosui. Lekker met pandanrijst.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Met andere groenten

Met de groenten in deze curry kun je lekker variëren. Denk aan wortelstukjes of plakjes, bloemkool of broccoliroosjes maar ook sperziebonen, snijbonen of spinazie smaken heerlijk in een curry.