Zo’n gevuld naanbrood met citroenyoghurt smaakt eigenlijk altijd lekker. Of het je het nu voor de lunch of als avondeten serveert, met de zon op je hoofd of als het pijpenstel regent! Lekker gevuld met onder andere gebakken uien en paprika en in 20 minuten klaar.

Lunch of hoofdgerecht voor 2 personen

3 middelgrote puntpaprika’s (rood, geel, oranje)
2 el olijfolie
2 middelgrote uien, in boogjes
2 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes
2 tl madras curry
4 volle el Turkse yoghurt
½ citroen, schil gerasp en uitgeperst
gemalen komijn
2 naturel naanbroden (2 stuks, 220 g)
6 el muhammara of pittige hummus
1½ el fijngesneden koriander

Maak de paprika’s schoon en snijd ze in lange repen. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui met de knoflook en de paprika’s in ± 10 minuten op een halfhoog vuur zacht en glazig. Bestrooi met de curry en versgemalen peper en zout naar smaak. Voeg 50 ml water toe en laat het water al omscheppend verdampen.

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Roer de yoghurt met het citroensap en op ½ theelepel na, de rasp en komijn en zout naar smaak door elkaar. Maak de naanbroden vochtig en bak ze 4 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de nog warme broodjes open en bestrijk de onderkant met muhammara of hummus. Verdeel het paprikamengsel erover en lepel er wat citroenyoghurt op. Garneer met koriander. Sluit de broodjes en serveer het gevulde naanbrood met citroenyoghurt met de rest van de yoghurt er apart bij.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Tip

Vervang de ui en de paprika ook eens door gehalveerde plakjes courgette of aubergine, dungesneden venkel of voer partjes kerstomaatjes toe.