Deze gevulde puntpaprika’s met lamsmerguez maakte ik ’s morgens vroeg al zover klaar dat ik de schotel ’s avonds alleen nog maar de oven in hoefde te schuiven. Een fijn gerecht als je het de rest van de dag erg druk hebt. Dan kun je na het werk even lekker met een drankje relaxen en de oven doet het werk!

Hoofdgerecht voor 2 personen

2 puntpaprika’s
500 g zoete aardappel, geschild en in stukken
2 rode uien, in boogjes
3 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 rode en 1 groene paprika, in stukjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 g lamsmerguez
50 g tulumkaas of verkruimelde schapenfeta
1 rijpe avocado
1 el grofgesneden koriander
Extra nodig: ruime ovenschaal

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Dompel de puntpaprika’s 5 minuten in kokend water en laat ze in een vergiet uitlekken. Schep 1 el olie met de zoete aardappel de rode ui en versgemalen peper en zout naar smaak in een ovenschaal door elkaar.

Fruit in de rest van de olie de gesnipperde ui ± 3 minuten. Voeg de paprika en de knoflook toe en bak ± 3 minuten mee. Druk het worstvlees uit de velletjes in de pan en bak het vlees al omscheppend en gaar. Voeg versgemalen peper naar smaak toe en laat nog 1 minuut bakken.

Snijd intussen de puntpaprika’s open, verwijder de zaadlijsten maar laat de steeltjes eraan zitten. Leg ze tussen de zoete aardappel en de uien in de ovenschaal en vul de puntpaprika’s met het lamsvleesmengsel. Bestrooi ze met de tulumkaas of feta.

Zet de oventemperatuur terug naar 200 °C en zet de ovenschaal in de oven. Bak alles in 25-30 minuten bruin en gaar. Schep de zoete aardappel halverwege de oventijd één keer om.

Snijd intussen de avocado in stukjes. Neem de schaal uit de oven, verdeel er de avocado en de koriander over en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 25 minuten
Oventijd: ± 30 minuten