Deze gevulde puntpaprika’s met vegetarisch gehakt zijn eenvoudig te maken en smaken heerlijk. Met een goede kwaliteit vegetarisch rulgehakt kun je je tafelgenoten echt foppen. Doordat je de vegetarisch rulgehakt verwerkt als gewoon gehakt, lekker kruid en het ook de structuur van gewoon rul gebakken gehakt heeft heb je grote kans dat niemand aan tafel ontdekt dat het geen echt vlees is.

Hoofdgerecht voor 2 personen

2 puntpaprika’s
3 el olijfolie
1 ui, in halve ringen
1 teentje knoflook, gesnipperd
200 g vegetarisch rulgehakt
25 g amandelstift (taartgarnering) of gehakte blanke amandelen
50 g abrikozen, in reepjes
½ tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
½ tl kaneelpoeder
1 blikje tomatenpuree à 70 g
1 plak extra gerijpte Kees kaas
Extra nodig: ingevette ovenschaal

Breng in een ruime passende pan water met zout aan de kook. Leg de gewassen paprika’s erin en houd het water 7 minuten tegen de kook aan. Schep de paprika’s met een schuimspaan uit de pan en spoel ze koud.

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verhit intussen de olijfolie en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 3 minuten. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak het 1 minuut al omscheppend op een hoog vuur mee.

Schep de amandel, abrikozen, de komijn, koriander, kaneel en versgemalen peper en zout naar smaak erdoor. Voeg de tomatenpuree en 200 ml water toe en breng alles al roerende aan de kook. Neem de pan van het vuur.

Snijd de paprika’s in de lengte in, verwijder de zaadlijsten maar laat de steeltjes eraan zitten. Leg de paprika’s in de ovenschaal. Verdeel het vegetarische gehaktmengsel over de twee paprika’s. Breek de kaas in stukjes en steek ze in het gehaktmengsel.

Laat de paprika’s in de voorverwarmde oven ± 7 minuten gratineren. Bestrooi de gevulde puntpaprika’s met vegetarisch gehakt met de koriander. Lekker met een tomatensalade en witte rijst of zuurdesembrood.

Bereidingstijd: ± 25 minuten
Oventijd: ± 7 minuten

• Variatietip

Je kunt natuurlijk ook gewone paprika’s nemen halveer de paprika’s dan en vul elke helft met een gedeelte van het gebakken rulgehaktmengsel.

• Weetje

Kees kaas is een lactose vrije vegetarische kaas gemaakt van magere melk en plantaardige oliën met 50% minder verzadigd vet en 25% minder zout.