Deze groene groentesoep met basilicum en feta smaakt heerlijk met een lekkere dikke snee desembrood als hoofdgerecht. Maar ook als tussendoortjes of voorafje zet je met deze mooie groene groentesoep een geurige kom soep op tafel. Kook de basilicum niet mee want dan gaat erg veel van de bijzondere smaak verloren.

Hoofdgerecht voor 4 personen

3 el olijfolie
3 teentjes knoflook, gepeld
2 courgettes, gewassen en in halve plakken van 1 cm dik
2 groentebouillontabletten
250 g doperwten (diepvries)
250 g spinazie, panklaar
15 g basilicum
50 g vegetarische feta, verkruimeld
Extra nodig: staafmixer

Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de knoflook met de courgette al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg versgemalen peper naar smaak toe en bak al omscheppend nog 1 minuut op een hoog vuur.

Schenk 750 ml water erbij en voeg de bouillontabletten en de doperwten toe. Breng alles aan de kook en kook de soep ± 4 minuten. Schep de spinazie erdoor en laat hem al omscheppend slinken.

Snijd intussen 4 blaadjes basilicum in reepjes voor de garnering. Voeg de rest van de basilicum (het blad en de steeltjes) aan de soep toe en pureer de soep direct met de staafmixer. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en zout.

Schep de soep in kommen of glazen en garneer met de feta en de reepjes basilicum. Serveer deze groene groentesoep met basilicum en feta met lekkere dikke sneden desembrood met zoute boter.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Tips
• Soepen zijn bij uitstek geschikt om restjes groenten in te verwerken. En ook met deze soep kun je naar hartenlust variëren. Meer of minder van de een of andere groenten of voeg nog een ui toe. Zo krijg je steeds weer een andere soep.
• Soep over? Vries hem dan in!