Met deze groene salade met peulvruchten en avocado zet je een mooie en smaakvolle salade met lekkere ingrediënten als knapperige sla, beetgaar gekookte sperziebonen, frisgroene doperwten en sojabonen en zacht-romige avocado op tafel. Een prima maaltijd als je wilt gaan sporten of een dagje ‘light’ wilt eten. En deze mooie salade is ook nog eens eenvoudig te maken!

Hoofdgerecht voor 2 personen

1 rode ui, in ragdunne boogjes
2 el rode wijnazijn
300 g sperziebonen, afgehaald
125 g doperwten (diepvries)
125 g sojabonen (diepvries)
2 el tahini
2 el olijfolie extra vierge
2 el Turkse yoghurt
1 rijpe avocado
¼ krop ijsbergsla, in dunne reepjes
1 bosuitje, in schuine ringetjes
2 tl sumak

Meng de rode ui met de azijn in een kommetje en laat ze ± 15 minuten marineren. Schep ze een paar maal om.

Kook de sperziebonen 7 minuten in water met zout naar smaak en spoel ze koud. Breng water met zout aan de kook en voeg de doperwten en de sojabonen toe. Kook ze ± 5 minuten en spoel ze koud.

Klop een sausje van de tahini, de olijfolie, de yoghurt en versgemalen peper en zout naar smaak. Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schilhelften. Snijd de avocadohelften in dunne plakjes.

Verdeel de sla, de sperziebonen, doperwten en sojabonen over de borden. Schep de uien uit de azijn en verdeel ze over de groenten. Leg de avocado erbij en lepel sausje erover.

Garneer de groene salade met peulvruchten en avocado met de bosui en bestrooi met de sumak.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

 

Tip

Deze groene salade met peulvruchten en avocado is ook lekker met verse geitenkaas, feta of gebakken stukjes kippendijfilet.