Voor vandaag maak ik deze lekkere groentespiesen met knoflook-limoenolie. Als je ze nu al maakt dringen de smaken goed in de groenten en worden de spiesjes nog lekkerder. Ik krijgt er een echt een vakantiegevoel van. Want geroosterde groenten horen wat mij betreft echt bij vakanties in Zuid-Europa. Bij ons gaat met dit zonnige weer regelmatig de barbecue aan. Stukje vlees of vis erop en grillen maar! Met een stuk versgebakken stokbrood en zelfgemaakte barbecuesaus erbij zet je een heerlijke maaltijd op tafel. Zo kun je nog lekker lang nagenieten van een zonnige dag.

Bijgerecht voor 2 personen (8 spiesen)

1 teentje knoflook, gepeld
4 el olie
1 limoen, schil geraspt en helft uitgeperst
1 ui
1 rode paprika
1 aubergine
1 courgette
Extra nodig: 8 lange satéstokjes

Leg de stokjes in een bakje met water. Pers de knoflook boven de olie uit. Voeg het limoensap en versgemalen peper en zout naar smaak toe.

Snijd de ui in 4 parten en halveer ze. Was en snijd de paprika in brede repen en snijd ze vervolgens in 16 stukken.

Was en snijd de aubergine en courgette in plakken van ± 2 cm dik en snijd de plakken in vieren.

Rijg de groenten aan de stokjes. Bestrijk de spiesjes met het oliemengsel en laat ze minimaal, afgedekt met huishoudfolie, 15 minuten marineren (langer is lekkerder).

Verhit een barbecue of grillpan en rooster de spiesen rondom lichtbruin en beetgaar. Bestrijk ze tijdens het roosteren met de rest van de olie. Bestrooi de groentespiesen met knoflook-limoenolie met de limoenrasp.

Bereidingstijd: ± 30 minuten + marineertijd

Tips
• Lekker bij een stukje geroosterde vis, vlees of kip of serveer de groentenspiesen bij een vega burger!
• Maak eens kleine groentespiesen en serveer ze met pindasaus als borrelhapje of serveer de spiesen met een stuk stokbrood erbij als lunch.