Deze havermoutpannenkoeken met ricotta, doperwtjes en avocado maakte ik helemaal zonder melk. Dat gaat heel goed en ze smaken ook zonder ook prima. Met een topping van ricotta en lekkere groenten als snoeptomaatjes en avocado zet je een heerlijke maaltijd voor twee op tafel.

Hoofdgerecht voor 2 personen

100 g havermout
200 g tuinerwtjes (diepvries)
1 avocado
80 g bloem
1 ei
2 el gesmolten boter of olie
1 tl pittige kerriepoeder
150 g snoeptomaatjes, in vieren
1 bosuitje, in schuine ringetjes
4 volle el ricotta
srirachasaus
Extra nodig: staafmixer

Roer de havermout met 200 ml koud water en een snufje zout door elkaar. Laat dit 15 minuten staan.

Kook intussen de tuinerwten 3 minuten in gezouten water, giet ze af en spoel ze koud. Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schilhelften. Prak het vruchtvlees grof.

Voeg de bloem met het ei, 1 eetlepel gesmolten boter of olie, de kerriepoeder en 200 ml koud water toe en mix alles met de staafmixer tot een dik beslag.

Verhit wat boter of olie in een grote koekenpan en bak van de helft van het beslag een dikke pannenkoek. Kaar de pannenkoek als de bovenkant net droog is en bak ook de andere kant lichtbruin.

Schud de pannenkoek op een bord en houd hem warm. Verhit nog een scheutje boter of olie in de pan en bak nog een pannenkoek van de rest van het beslag.

Bestrijk de gebakken pannenkoeken met de ricotta en verdeel de tuinerwtjes, tomaten, avocado en bosui over. Druppel er srirachasaus naar smaak over.

Bereidingstijd: ± 30 minuten
Wachttijd: ± 15 minuten