IJs maken in de Magimix Gelato Expert is een feestje

Gelijktijdig met de CookExpert mocht ik de Gelato Expert van Magimix testen. Deze robuuste en strakke machine heeft 3 programma’s: een voor softijs, schepijs en granité.

En ik kan je vertellen er zijn al heel wat lekkere ijsjes in bereid. Natuurlijk mijn favoriete dropijs maar ook de nodige sorbetijsjes, roomijsjes en softijs. Nu waren de afgelopen weken ook wel echt ijsdagen. Want met dat warme weer ging een ijsje er altijd wel in.

Afhankelijk van het soort ijs draait de machine in 10 tot 45 minuten een mooi smeuïg ijs van de gemaakte ijsbasis. En als je ijs klaar is schakelt de machine automatisch, gedurende 2 uur, over op het programma ‘conserveren’. Heel handig als je eters krijgt en niet precies weet wanneer men aan het dessert toe is. Vers fruit, stukjes chocolade, karamel of nootjes voeg je dan 5 minuten voordat je het ijs serveert toe.

Met de pauzeknop onderbreek je eenvoudig het gekozen programma om het ijs te controleren.

Zelfvriezend en eenvoudig te bedienen

De Gelato Expert is een zelfvriezende ijsmachine waarbij je in de bijgeleverde losse kom ijs kunt maken maar ook de vaste kom kun je ijs bereiden. Daarom zitten er twee schoepen bij. Ik heb eigenlijk het meest de losse kom gebruikt omdat je die zo makkelijk kunt schoonmaken. Met de vaste kom is dat wel wat meer gedoe want dan moet je met een sopje en een uitgeknepen spons in de weer.

Als je de losse kom gebruikt moet je wel in de vaste kom een koudegeleider schenken in de vorm van een scheut alcohol van minimaal 60% of een zoutoplossing. Omdat hier de alcohol behoorlijk prijzig is heb ik alleen de zoutoplossing gebruikt, dat is goedkoop en werkt prima. Er zit voor de te gebruiken hoeveelheid een handig doseerglaasje bij de machine.

De machine heeft dus een vaste kom en losse kom. De rvs kommen hebben beide een inhoud van 2 liter. Elke kom heeft zijn eigen schoep. Een transparante deksel voorkomt spetteren en houdt de koude in de machine. Met het receptenboek en de gratis te downloaden app kun je lekker aan de slag met deze machine.

Houdt er wel rekening mee dat je de ijsbasis een dag van tevoren maakt. Dan kunnen de smaken zich goed ontwikkelen en is de basis ook goed koud. De machine is eenvoudig te bedienen en de gebruiksaanwijzing is duidelijk en goed te volgen.

De Magimix Gelato Expert is een mooie stevige machine met een afmeting van B 260 x D 260 x H 370 cm. Dat is niet echt een ukkie en je moet er dus wel ruimte voor op het aanrecht vrijmaken want met z’n ruim 10 kilo til je hem ook niet even van de een naar de andere plek. Conclusie: Ik heb er met heel veel plezier ijs in bereid. Zoals de meeste ijsmachines maakt ook deze van Magimix best veel lawaai. Omdat ik een open keuken heb maakte mijn ijs dan ook altijd van tevoren. Als je het leuk vindt om zelf ijs te maken en op zoek bent naar een fijne ijsmachine is de Gelato Expert zeker een aanrader! Adviesprijs: € 599,-