Deze kabeljauw en papillote is heel eenvoudig te maken en smaakt heerlijk. Met ‘en papillote’ wordt een bereidingswijze in een stuk vetvrij papier bedoeld. Het gerecht wordt ook opgediend als pakketje in het papier dat als het net uit de oven komt vaak bol staat van de stoom. Aan dit kabeljauw gerecht heb ik voor extra smaak een klein klontje boter toegevoegd. Voor een slank stukje vis laat je dit gewoon achterwege. Je kunt ook eerst wat fijngesneden groenten als wortel, bleekselderij en/of ui over het papier verdelen en daar de vis bovenop leggen. Ook blokjes biet of bosui smaken er prima bij. Voor een lekker aardappelpuree kun je vanzelfsprekend ook bij Marijke’s Media Keuken terecht.

Hoofdgerecht voor 2 personen

2 stukken kabeljauwfilet à 125 g
2 takjes dille
2 klontjes boter
4 plakjes citroen
Extra nodig: vetvrij- of bakpapier, ovenschaal

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Knip 2 stukken bakpapier van elk ± 30x 17 cm.

Leg de vis op het bakpapier, bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak en verdeel er de dille, de boter en de citroen over.

Vouw de pakketjes dicht en leg ze in een ovenschaaltje. Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en laat de kabeljauw en papillote in ± 10 minuten helemaal gaar stomen.

Lekker met aardappelpuree en gesmoorde worteltjes en pastinaak (zie tip).

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Tip
Gesmoorde worteltjes en pastinaak
Schil en snijd 1 pastinaak in plakjes van ½ cm. Snijd grote plakjes in vieren en halveer de kleine. Doe 200 g geschilde en in stukjes gesneden bospenen met de stukjes pastinaak en 25 g boter in een pan. Schenk er 100 ml water bij en voeg een snufje zout toe. Breng alles aan de kook. Stoof de groenten in ± 10 minuten beetgaar.