De eerste kroepoek die ik at was die mijn vader bakte in de wok als hij een Indonesische maaltijd bereidde. Kleine roze plakjes die in de hele olie veranderde in enorme plakken bleek gekleurde krokante lekkernij. Een feestje was dat!

En dan de kleine kroepoekjes die we in de toko kregen als we er de boodschappen gingen doen. En natuurlijk de enorme lappen die je kreeg en nog steeds krijgt bij de Chinees-Indische restaurants. Als kind vond ik het allemaal even lekker al vond mijn vader de meeste kroepoek helemaal niets. Alleen de echte garnalenkroepoek die hij zelf maakte die at hij!

De de meeste kroepoek die op de markt is wordt gemaakt met grondstof uit Azië en wordt hier alleen maar afgebakken. Onlangs proefde ik een heerlijke kroepoek gemaakt met uitsluitend Nederlandse producten. Een ambachtelijke kroepoek met lokale ingrediënten in de smaken Noordzeegarnalen, Hollandse ui en Oosterschelde-zeewier.

Deze Zeeuwse kroepoek is ontwikkeld door het familiebedrijf Wilthagen in Tholen. Zij hebben zich laten inspireren door de mooie producten uit de omgeving.

Noordzeegarnalen van voor de Zeeuwse kust, uien van enkele kilometers van Tholen en zeewier, het zogenaamde knotswier, op de Oosterschelde-oevers gestoken worden verwerkt in drie heerlijke varianten. Ik denk dat mijn vader gesmuld zou hebben van deze superlekkere Zeeuwse garnalenkroepoek!

Verpakt in kleurrijke vrolijke verpakking zijn ze vanaf deze maand te koop bij de Jumbo supermarkten en binnenkort ook bij Deen en Spar.

Wil je ze ook proeven? Stuur mij dan een mailtje naar marijke.sterk@mmk.nl met waarom jij deze kroepoek zou mogen krijgen en wie weet krijg jij binnenkort één van de twee kroepoekpakketten thuisgestuurd.