Deze heerlijke krokant gebakken Opperdoeser Ronde zijn heel eenvoudig te bereiden en het resultaat is een lekker aardappelgerecht dat ook bij kinderen goed in de smaak valt. Ik maakte het mezelf makkelijk door ze te serveren met een lekkere hamburger en geroerbakte prei op smaak gebracht met komijn en een beetje citroensap.

Bijgerecht voor 2 personen

500 g grote Opperdoeser Ronde, schoongeboend
1½ el olijfolie
Extra nodig: bakmatje

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met het bakmatje.

Snijd de Opperdoeser Ronde in plakjes van ½ cm dik en leg ze op het bakmatje. Bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie en bestrooi met versgemalen peper en zeezout.

Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Keer ze en bak je in nog 10 minuten goudbruin en knapperig. Serveer de krokant gebakken Opperdoeser Ronde met bijvoorbeeld een Angusburger en geroerbakte prei.

Bereidingstijd: ± 10 minuten
Oventijd: ± 25 minuten

Tip
De tomatenketchup die ik erbij at was er een van de Jumbo. Gemaakt van tomaten die niet door de schoonheidskeurig komen, met een lekkere tomatensmaak en minder toegevoegde suiker als bijvoorbeeld die van Heinz. Er zijn 3 varianten, een tomatenketchup, een BBQketchup en een curryketchup en je vindt ze in de koeling.