Voor dit laagjestoetje met frambozen gebruikte ik de biscuits rose de Reims, de prachtige roze eierbiscuits uit Reims die ik samen met een fles lekkere champagne kreeg van een vriendin uit Duitsland. Ik had ze nog nooit gezien en vind ze zo mooi dat ik er ook een lekker toetje mee bedacht. Als je het toetje een halve dag van tevoren maakt stijft het yoghurtmengsel net als de mascarpone in tiramisu op. Het vocht uit het yoghurtmengsel zorgt ervoor dat de koekjes een heerlijk rozensmaakje krijgen. En heb je geen biscuits rose? Het toetje smaakt ook heerlijke als je het met lange vingers maakt.

Nagerecht voor 2 personen

125 ml slagroom
1 tl vanillesuiker
200 ml Griekse of Turkse yoghurt
½ tl rozenwater
3 biscuits rose de Reims (of 4 lange vingers), in stukjes gebroken
150 g frambozen
2 gedroogde rozenblaadjes
Extra nodig: spuitzak met gekarteld spuitmondje

Klop de slagroom stijf. Voeg de vanillesuiker toe en klop het er kort door. Doe de helft van de slagroom over in de spuitzak met spuitmondje. Roer het rozenwater door de yoghurt en spatel de rest van de slagroom erdoor.

Verdeel de helft van de biscuits over 2 glazen. Verdeel de helft van de frambozen erover en lepel de helft van het romige yoghurtmengsel erop. Herhaal deze lagen nogmaals maar houd 2 frambozen apart voor de garnering.

Spuit in elk glas een toef slagroom en garneer met de achtergehouden frambozen en de rozenblaadjes.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Variatietips

• Vervang de frambozen door bramen of gehalveerde kleine aardbeien.
• In plaats van de rozenblaadjes kun je ook een toefje munt, wat geroosterd amandelschaafsel of een vers rozenblaadje nemen (van onbespoten rozen, dus bij voorkeur uit je eigen tuin).