Als je het lastig vindt om telkens weer een lekker groentegerecht op tafel te zetten probeer dan dit snelle linzenschoteltje met curry en kokos eens. Een heerlijk kruidig bijgerecht dat prima combineert met een Hollands piepertje en een gehaktbal maar ook lekker is bij gebakken of gestoofde vis, gestoofd rundvlees of een omelet met rijst. Ben je niet zo dol op pittige gerechten laat het pepertje dan achterwege.

Bijgerecht voor 2 personen

2 blikjes linzen à 310 g
1 el arachideolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
eventueel ½ rode peper, gesnipperd
1-2 el Indiase milde currypasta (pot)
150 ml groentebouillon (eventueel van een tablet)
50 g santen
3 el volle yoghurt
3 el fijngesneden korianderblad of peterselie

Doe de linzen in een zeef en spoel ze goed onder koud stromend water. Laat ze uitlekken.

Verhit de olie in een pan en fruit de ui met de knoflook en eventueel de rode peper 5 minuten op een halfhoog vuur. Bak de currypasta 1 minuut mee.

Voeg de linzen, de bouillon en de santen toe en breng alles al roerende aan de kook. Stoof het gerecht nog 5 minuten op een laag vuur. Wordt het gerecht te droog voeg dan nog wat extra heet water toe.

Lepel vlak voor het serveren de yoghurt erover en bestrooi met de koriander of peterselie.

Serveer dit linzenschoteltje met curry en kokos naar wens met gekookte basmatirijst en gestoofde kabeljauw of met gekookte aardappelen en een gehaktbal.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Tip
Ik ben deze keer voor het gemak uitgegaan van linzen uit blik maar je kunt ze natuurlijk ook zelf koken. Neem dan ongeveer 250 g ongekookte linzen en kook ze volgens de bereidingswijze op de verpakking net gaar.