Deze maaltijdsalade met zwarte bonen, chipolata en citroendressing zit boordevol lekkere verse groenten. De friszure dressing en pittige tuinkers combineren prima met de worstjes.

Hoofdgerecht voor 2 personen

200 g sperziebonen
1 blik zwarte bonen à 400 g
3½ el olijfolie extra vierge
1 el citroensap
3 chipolataworstjes
1 kleine avocado
1 rode ui, in dunne boogjes
½ komkommer, in dunne plakjes
200 g snoeptomaatjes, in vieren
tuinkers

Haal de sperziebonen af en kook ze in ± 7 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze koud. Spoel de zwarte bonen in een zeef met koud water af en laat ze uitlekken.

Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie, het citroensap en versgemalen peper en zout naar smaak.

Bak de worstjes in de rest van de olie rondom bruin en gaar. Snijd de avocado in dunne plakjes.

Verdeel alle groenten over een schaal. Snijd de worstjes in stukjes en verdeel ze met tuinkers naar smaak over de salade. Lepel de dressing erover en serveer de maaltijdsalade met zwarte bonen, chipolata en citroendressing direct.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Variatietip

• Vervang de chipolata’s door kaas, kip of vegetarische stukjes.