Met Couscous is het elke dag couscousdag! Nadia Zerouali en Samira Dahmani startten in 2017 samen de Couscousbar in Amsterdam. Je kunt er terecht voor verrukkelijke afhaalmaaltijden met couscous in de hoofdrol. Een aanwinst voor de Amsterdamse Javastraat, wat zeg ik, voor heel Amsterdam oost! Jaloers ben ik op iedereen die daar woont en gewoon een lekker maaltje ‘couscous met’ kan halen. daarom ben ik heel blij met Couscous, een heerlijk kookboek waarin Nadia en Samira hun liefde voor couscous met ons delen.

Nadia en Samira geven 60 van hun favoriete recepten uit hun Couscousbar prijs; van home made handgerolde couscous tot lekkere frisse limonade’s als de rozen-citroenlimo en de oranjebloesem-sinaslimo helemaal achterin het boek.

Het hele boek staat vol lekkere gerechten en de foto’s nodigen uit tot koken. Toppings als de zoetgestoofde kikkererwten en abrikozen met kaneel waarbij je natuurlijk nooit en te nimmer kikkererwten uit blik gebruikt, tot aan de aardappel en wortel in pittige harissabouillon die niet mogen ontbreken.

Ga voor een van de bijzondere couscoussalades of maak een van de klassiekers met een twist. Het zijn stuk voor stuk lekkere gerechten en er is zoveel keuze dat je elke dag wel couscous wilt eten.

Ook 5 recepten voor bijzondere Marokkaanse soepen zoals de besara: Marokkaanse erwtensoep gemaakt van gedroogde spliterwten of tuinbonen en chorba: Marokkaanse tomatensoep met parelcouscous hebben een plek gekregen in Couscous.

Het laatste hoofdstuk staat vol toetjes, drankjes en zoet. Met onder andere een van mijn favorieten: zoete couscous met dadels, walnoten, amandelen, rozijnen, kaneel en honing. Maar ook dadelkoekjes met oranjebloesem, een recept voor Marokkaanse thee en bananenbrood met pompoenpitten.

Al die heerlijke recepten zijn geïnspireerd op de ervaring van de moeders van Nadia en Samira en vele andere vrouwen met wie ze hebben gekookt en geven een kijkje in de keuken van de Couscousbar.

Couscous is een uitgave van Nijgh & van Ditmar, ISBN 978 9038 8059 79, prijs: € 20,-.