Verleden week maakte ik koekjes met Australian Crunchers Raspberry Milk. Maar er lagen nog twee zakjes met van die lekkere gevulde chocolade Crunchers te lonken. Met de Macadamia Dark Snow maakte ik deze heerlijke muffins. Gelukkig een flinke hoeveelheid want ze vielen erg in de smaak hier.

Voor 12 stuks

100 g zachte boter
100 g lichte basterdsuiker
1 ei
250 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
50 g havermout
200 ml volle yoghurt
50 ml melk
150 g Crunchers macadamia dark, fijngehakt
Extra nodig: mixer met gardes, 12 papieren muffinvormpjes, 1 muffin bakblik, ijsbollepel

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Klopte boter met de suiker en het ei zacht en romig. Schep het bakmeel met een snufje zout, het bakpoeder, de kaneelpoeder en de havermout door elkaar. Voeg het met de yoghurt, de melk en 125 g van de Crunchers aan het botermengsel door en mix het kort door elkaar.

Zet de papieren muffinvormpjes in het bakblik en verdeel het beslag met een ijsbollepel over de vormpjes. Strooi de rest van de gehakte Crunchers erover en bak de muffins in ± 25 minuten in de voorverwarmde oven bruin en gaar.

Laat ze op een rooster afkoelen.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Oventijd: ± 25 minuten

Tip
In plaats van de Australian Crunchers kun je ook 75 g in stukjes gehakte pure chocolade en 75 g gehakte ongezouten macadamia’s gebruiken.