Met deze pannenkoek met groene groenten en roze gembersaus zet je een lenteachtig en kleurig hoofdgerecht op tafel. Het frisse groen van de sugarsnaps, doperwten en avocado contrasteert heel mooi met de knalroze saus. Een beetje gewaagd maar wel superlekker!

Hoofdgerecht voor 2 personen

1 klein gekookt bietje, ontveld
2 cm gemberwortel, geschild
1 teentje knoflook, gepeld
100 g skyr of yoghurt
Tabasco of srirachasaus
100 g volkoren speltmeel
3 eieren
100 ml halfvolle melk
1½ el olijfolie
200 g sugarsnaps, afgehaald
200 g doperwten (diepvries)
1 avocado
1½ el fijngeknipte bieslook
partjes limoen
Extra nodig: staafmixer

Ontvel het bietje en snijd het in kleine blokjes. Schil de gemberwortel en snijd hem fijn. Pel de knoflook en snijd hem fijn. Doe de biet met de gember en de knoflook in een hoge kom en voeg de skyr toe. Pureer alles met en staafmixer en breng op smaak met de Tabasco of srirachasaus, versgemalen peper en zout.

Doe het speltmeel in een kom en voeg een snufje zout toe. Breek de eieren erboven en roer ze met een beetje meel los. Voeg de melk, 50 ml koud water en de olie toe en roer tot een dik beslag. Laat het beslag even staan.

Kook de sugarsnaps 4 minuten in gezouten water en schep ze met een schuimspaan uit de pan in koud water. Kook de doperwtjes 2 minuten in het kookwater van de sugarsnaps. Giet ze af en spoel ze koud. Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schilhelften. Snijd de avocado in dunne parten.

Verhit een koekenpan en bak van het beslag twee dikke pannenkoeken. Leg ze elk op een bord en verdeel de sugarsnaps, doperwten en avocado erover. Lepel de pittige roze gembersaus erover en garneer de pannenkoek met groene groenten en roze gembersaus met het bieslook. Druppel er naar wens limoensap over en bestrooi eventueel met versgemalen peper.

Bereidingstijd: ± 35 minuten