Met deze pasta met groenten en pittige tomatensaus eet je een dagje zonder vlees. De pittige saus die gemaakt wordt van een blik tomatenblokjes, verse basilicum en rode peper staat tijdens het bakken van de groenten lekker te pruttelen. Samen met versgeraspte Parmezaan zet je een heerlijk maal met voldoende groenten op tafel!

Hoofdgerecht voor 2 personen

4 takjes basilicum
200 g bimi
3 1 blik tomatenblokjes à 400 g
½ rode peper, zonder zaadjes en in ringetjes
175 g bucatini (zie weetje) of spaghetti
el olijfolie
2 rode uien, in partjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 rode en 1 gele paprika, grof gesneden
250 g champignons, in vieren
40 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Knip voor de garnering 2 toefjes van de basilicum. Snijd de rest van de steeltjes en de blaadjes fijn. Breng ruim water met zout naar smaak aan de kook en snijd intussen het onderste droge stukje van de bimi. Kook de bimi in 4-5 minuten beetgaar. Giet de groente af en spoel koud.

Breng de tomatenblokjes met de rode peper, de gesneden basilicum en versgemalen peper en zout naar smaak aan de kook. Laat alles op vlamverdeler een laag vuur zachtjes koken.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Verhit de olie in een ruime pan of wok. Bak de ui al omscheppend in ± 3 minuten zacht en glazig. Voeg de knoflook en paprika toe en bak ze 5 minuten mee. Schep de champignons door het paprikamengsel en bak ze 3 minuten mee. Warm de bimi kort mee. Breng de groente op smaak met versgemalen peper en zout.

Proef de saus en voeg zo nodig een beetje versgemalen peper en zout naar smaak toe.

Schep de bucatini op de borden, verdeel de groenten erover en bestrooi de pasta met groenten en pittige tomatensaus ruim met de Parmezaanse kaas.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Weetje
Bucatini is een dikke spaghetti-achtige pasta met een gat in het midden. Dit type pasta is afkomstig uit Rome en wordt geserveerd in combinatie met romige sauzen, groenten, kaas, ansjovis en sardientjes.