In deze pasta met groene groenten, zalm en ricotta gaan lekker veel groenten en het gerecht staat bovendien binnen een half uur op tafel. De courgette en asperges worden gebakken totdat ze beetgaar zijn en vervolgens door de pasta geschept. Met wat gerookte zalm en kaas heb je in een handomdraai een lekker hoofdgerecht op tafel staan.

Hoofdgerecht voor 2 personen

200 g groene asperges
1 courgette
2 el olijfolie
1 ui, in boogjes
3 teentjes knoflook, in reepjes
200 g pasta (bijv. fusilli)
100 g gerookte zalm
75 g ricotta
5 sprieten bieslook

Schil zo nodig het onderste gedeelte van de asperges en breek het onderste stugge stukje eraf. Snijd de asperges in stukjes van ± 4 cm. Houd de kopjes apart. Was de courgette, verwijder de steelaanzet en het kontje en snijd de courgette in stukken van ± 4 cm en snijd de stukken in de lengte in 6-8 partjes.

Verhit de helft van de olijfolie en bak de uien met de knoflook al omscheppend lichtbruin en gaar. Strooi er tijdens het bakken zout naar smaak over. Schep ze uit de pan.

Verhit de rest van de olie en bak de aspergesteeltjes al omscheppend 5 minuten. Voeg de courgette en de aspergekopjes toe en bak ze op een hoog vuur al omscheppend ± 3 minuten.

Kook intussen de pasta volgens de bereidingswijze in water met zout beetgaar. Verdeel de zalm in stukjes.

Schep de uien door de rest van de groenten en warm ze kort mee. Giet de pasta af en schep de groenten erdoor. Verdeel de pasta met de zalm en de ricotta over de borden. Bestrooi met versgemalen peper en knip de bieslook boven de pasta met groene groenten, zalm en ricotta en serveer de pasta direct.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Leuke pastatip

Ik heb deze keer fusilloni gebruikt dit zijn extra grote fusilli. Qua smaak voegt het niets toe maar in combinatie met grof gesneden groenten ziet het er wel leuk uit op het bord. Ze zijn af en toe te koop bij supermarkt maar ook bij Italiaanse speciaalzaken kun je bijzondere pastasoorten vinden.