Maak vandaag deze lekkere picadillo gehaktschnitzel! Een gehaktballetje op zijn tijd gaat er altijd in maar heb je wel eens een gehaktschnitzel gemaakt? Dat moet je beslist een keer proberen! Gehaktschnitzels hebben namelijk een hele korte baktijd en het vlees blijft ook nog eens heerlijk sappig. Serveer er een salade bij van baby boerenkool en frieten.

Hoofdgerecht voor 2 personen

200 g rundergehakt
1 el picadillokruiden
1 kleine sjalot, gesnipperd
1½ el chilisaus
40 g panko
1 ei (M)
Extra nodig: huishoudfolie

Meng het gehakt met de picadillokruiden, zeezout naar smaak, de sjalot, de chilisaus en 20 g van de panko en vorm er 2 gelijke ballen van.

Druk de ballen tussen twee stukken huishoudfolie uit tot platte schnitzels.

Klop het ei met versgemalen peper naar smaak los in een diep bord. Strooi de rest van de panko in een ander diep bord. Wentel de gehaktschnitzels eerst door het ei en druk ze vervolgens in de panko.

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de schnitzels in ± 3 minuten per kant bruin en gaar. Lekker met een salade en friet.

bereidingstijd: ± 20 minuten

Saladetip
Klop voor de dressing 2 el olijfolie extra vierge met ½ el rode wijnazijn, 1 tl honing en peper en zout tot een dressing. Meng 80 g baby boerenkool met 25 g pittige kiemgroenten, 125 g ananasstukjes en de dressing door elkaar. Serveer direct.