Voor deze pitabroodjes met paprika, kikkererwten en groene asperges gebruikte ik de pitabroodjes van SOUQ. Deze pita’s vallen op door hun afwijkende formaat. Niet rond zoals de meeste pitabroodjes maar ovaal. En die van SOUQ zijn ook nog eens heel erg lekker. Dus ik heb altijd een paar pakjes in huis. Heel handig voor een lekkere lunch, tussendoortje of makkelijk te maken snelle avondmaaltijd!

175 g groene asperges
2½ el olijfolie
1 ui, in boogjes
1 rode paprika, in stukjes
130 g gekookte kikkererwten (eventueel uit blik)
3 lams- of runderchipolataworstjes
100 g Turkse of Griekse yoghurt
2 el tahini
3 SOUQ pitabroodjes
1 handje spinazie, gewassen
2 el (rozen) harissa*
2 el fijngesneden muntblaadjes

Breek of snijd het onderste stugge stukje van de asperges. Was de asperges en snijd ze in stukjes van 2-3 cm.

Verhit 2 eetepels van de olie en fruit de ui al omscheppend lichtbruin. Voeg de paprika en de asperges toe en bak ze ± 5 minuten mee. Voeg de kikkererwten toe en bak ze op een laag vuur ± 3 minuten mee. Voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe.

Bak gelijktijdig de chipolataworstjes in ½ eetlepel olie rondom bruin en gaar en neem ze uit de pan en snijd ze in schuine stukjes van ± ½ cm dik. Schep ze door de groenten.

Roer de yoghurt met de tahini door elkaar en breng op smaak met een snufje versgemalen peper en zout.

Verwarm de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Knip of snijd ze middendoor en vul ze met de spinazie en de gebakken groenten.

Serveer de pitabroodjes met paprika, kikkererwten en groene asperges met de tahiniyoghurt, de (rozen) harissa en de munt.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

* Rozen harissa is te koop van het merk SOUQ van Nadia Zerouali en Merijn Tol. In het verleden waren de SOUQ producten wel via internet te koop en lagen ze bij een beperkt aantal winkels. Vanaf dit jaar heeft de Albert Heijn ook SOUQ in zijn assortiment opgenomen dus nu ook beschikbaar voor een groter publiek. Het zijn heerlijke producten waar je de passie van deze twee dames in proeft. De rozen harissa is echt verrukkelijk en geeft een aangenaam vleugje roos mee aan allerlei gerechten. Zoals in deze pitabroodjes met paprika, kikkererwten en groene asperges, dat maakt een pitabroodje toch net even anders.

Tip
• Liever zonder vlees? Dat kan ook neem dan vegetarische worstjes of quorn.