Deze broccolistamppot met rode uien krijgt een lekker pittig smaakje door er milde currypasta doorheen te scheppen. Met ruim voldoende groenten en lekkere met op de huid gebakken kabeljauw. Maar ook zalm, een gehaktbal of een karbonade smaakt er lekker bij. Een lekker gerecht voor een kille en regenachtige herfstdag!

Hoofdgerecht voor 2 personen

750 g kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
500 g broccoli
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 el olijfolie
3 rode uien, in boogjes
1-2 el Indiase milde currypasta
10 g roomboter voor bakken & braden
250 g kabeljauwfilet met huid

Kook de aardappelen in water met zout naar smaak gaar.

Verdeel intussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stengels en snijd hem in dunne plakjes. Kook de broccoli in ± 10 minuten net gaar. Giet de groente af.

Verhit gelijktijdig 1 eetlepel van de olie en bak de ui met de knoflook 2 minuten op een hoog vuur. Temper het vuur en laat de uien op een laag vuur nog 5 minuten zachtjes bakken.

Giet de aardappelen af en vang het kookwater op. Stamp de aardappelen grof en schep currypasta naar smaak en de broccoli erdoor. Leg de deksel op de pan en houd de stamppot warm.

Verhit intussen de rest van de olie met de bakboter. Bestrooi de witte kant van de vis met peper en zout naar smaak. Leg de vis met de huidkant naar beneden in de pan en bak de vis ± 4 minuten op een halfhoog vuur. Keer de vis en bak de andere kant nog 2-3 minuten.

Schep de broccolistamppot op de borden, verdeel de uien erover en leg de vis erbij.

Bereidingstijd: ± 30 minuten

Variatietip
Vervang de broccoli blokjes knolselderij of bloemkool.